Sposób przygotowania:
Torcik czereśniowy.
1. Galaretki rozpuściłam w 3 szkl. wody, dosłodziłam 2 łyżkami cukru. Odstawiłam i czekałam, aż ostygły, a następnie wstawiłam do lodówki do czasu, gdy zaczęły lekko tężeć. 2. W tym czasie czereśnie umyłam i wydrylowałam, a dno tortownicy wyłożyłam biszkoptami. 3. Na biszkopty wysypałam czereśnie i zalałam tężejącą galaretką. Ponownie wstawiłam do lodówki i czekałam, aż całość dobrze się schłodzi. Zdjęłam obręcz tortownicy. 4. Kremówkę ubiłam z cukrem, przełożyłam do szprycy i ozdobiłam tort. Następnie do kleksów z kremówki powciskałam kawałki gorzkiej czekolady i delikatnie obsypałam posypką czekoladową.