Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem, pieczarkami i serem
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce w plastry. Smażymy na patelni aż odparuje z nich woda.
Cebule obieramy i kroimy w piórka, smażymy przez 5 minut na oleju. Następnie dodajemy zmieloną łopatkę i smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Gotowe mięso z cebulą łączymy z usmażonymi pieczarkami.
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i solimy. Wlewamy mleko i wodę gazowaną. Dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie smażymy cienkie naleśniki.
Na każdym naleśniku układamy po łyżce farszu i posypujemy serem. Zwijamy krokiety i obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni do zrumienienia bułki.
Podajemy na gorąco.
Cebule obieramy i kroimy w piórka, smażymy przez 5 minut na oleju. Następnie dodajemy zmieloną łopatkę i smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Gotowe mięso z cebulą łączymy z usmażonymi pieczarkami.
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i solimy. Wlewamy mleko i wodę gazowaną. Dokładnie miksujemy do połączenia składników. Następnie smażymy cienkie naleśniki.
Na każdym naleśniku układamy po łyżce farszu i posypujemy serem. Zwijamy krokiety i obtaczamy je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni do zrumienienia bułki.
Podajemy na gorąco.