Sposób przygotowania:
Torcik kawowy z kremem
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i stopniowo dodajemy żółtka. Na wolnych obrotach dodajemy też mąki. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy ok 40 minut w 170 stopniach.
Po dokładnym wystudzeniu dzielimy na blaty. Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy stopniowo mascarpone.
Wystudzoną kawę mieszamy z likierem kawowym i nasączamy mocno biszkopt. Przekładamy kremem, zostawiając trochę na wierzch do dekoracji. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Podajemy z lodówki.
Po dokładnym wystudzeniu dzielimy na blaty. Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy stopniowo mascarpone.
Wystudzoną kawę mieszamy z likierem kawowym i nasączamy mocno biszkopt. Przekładamy kremem, zostawiając trochę na wierzch do dekoracji. Wierzch posypujemy startą czekoladą.
Podajemy z lodówki.