Sposób przygotowania:
torcik kawowy na upały
kawe rozpuścić w 6 łyżkach goracej wody. 600 g serka smietankowego utrzeć ze 125 g cukru i espresso. 5 łyzeczek żelatyny rozpuścić. wymieszać z 2 łyżkami masy . Następnie połączyć z pozostałym kremem. schłodzić. 250 g kremówki ubić, dodać do tężejacego kremu. Krem kawowy wyłożyć do formy na biszkopt, schłodzic. Twaróg utrzeć z 200 g serka smietankowego , 75 g cukru i cukrem waniliowym . 6 łyżeczek żelatyny rozpuścić, wymieszać z 2 łyzkami masy serowej i połaczyc z resztą masy.schłodzić. 200 g kremówki ubić, dodac do kremu i ponownie schłodzic. Łyżką do lodów formować kulki z masy serowej i ułożyć na torciku. Łyżkę za kazdym razem moczyć w gorącej wodzie. Tort chłodzic co najmniej 4-5 godzin. Tort udekorować waflami, cukierkami , mozna równiez delikatnie posypać kakao. Podawać na talerzyku udekorowanym sosem czekoladowym z kulkami lodów obok.
caroline1983
ambar.bydgoszcz.pl