Sposób przygotowania:
Torcik kokosowy gosi
Białka oddzielamy od zółtek.Białka ubijamy na sztywno,dodając stopniowo cukier cały czas ubijamy,następnie dodajemy zółtka jeszcze trochę ubujamy mikserem.Do ubitych jajek dodajemy przesianą mąkę ,kakao i proszek do pieczenia ,delikatnie wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem wląć ciasto ,włozyć do nagrzanego piekarnika na 25 minut 175 st.Upieczone ciasto ostudzić. Galaretkę zalewamy 2 szklankami wody rozpuszczamy,do galaretki dodajemy połamane 2 białe czekolady mieszamy az się rozpusci chłodzimy.Ubijamy smietanę ,do ubitej smietany wlewamy galaretkę wymieszaną z czekoladą ubijamy az się wymiesza, następnie wsypujemy wiórki kokosowe dokładnie mieszamy ,ale juz ręcznie.Biszkopt smarujemy wcześniej marmoladą lub dzemem,wykładamy masę, wygładzamy. Na górę mozna posypać uprazone na suchej patelni wiórki kokosowe około 4-5 łyzek.Ciasto najlepiej zrobić w tortownicy, schłodzić w lodówce,POLECAM ! ! !
emef
dayzi
gusia1000
Bo