Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Torcik kremowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczny i szybki torcik..

Torcik kremowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Torcik kremowy

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 3 krople zapachu waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 opakowanie kremu czekoladowego
  • wiórki kokosowe
  • płatki migdałowe
  • 0,5 tabliczki czekolady truskawkowej
  • 1 szklanka słodkiej herbaty z cytryną

Sposób przygotowania:

Torcik kremowy
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić mikserem w połowie ubijania wsypać cukier i miksować na puszystą masę.Następnie dodawać po jednym żółtku wraz z zapachem waniliowym. Mąkę przesiać przez sito z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy.Wymieszać drewnianą łyżką.Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 25-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na 3 płaty.Krem czekoladowy rozrobić wedle przepisu na opakowaniu.Nasączyć herbatą każdy płat ciasta i posmarować kremem.Gdy całe ciasto będzie posmarowane kremem na około obsypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi.Przyozdobić kremem oraz pokruszoną czekoladą truskawkową.Włożyć tort do lodówki do zastygnięcia.
Torcik kremowy
Po dokładnym wymieszaniu ciasta i upieczeniu należy przekroic na 3 płaty
Torcik kremowy
Każdy płat ciasta należy posmarować kremem i dowolnie przyozdobić