Sposób przygotowania:
Torcik light dla Moniki
1. Jogurty przelewam do miski
2. Żelatynę wsypuję do kubka, zalewam wrzątkiem i mieszam aż do rozpuszczenia żelatyny. Dodaję rozpuszczoną żelatynę do jogurtów cały czas mieszając
3. Truskawki myję, osuszam i pozbywam się szypułek
4. Na dno tortownicy wylewam ok 1/3 masy jogurtowej i układam ciasno obok siebie truskawki
5. Wkładam do lodówki na 20 min
6. Po upływie tego czasu, wylewam pozostałą masę. Odstawiam do lodówki na 1 godzinę
7. Pozostałe truskawki miksuję z bananem
8. 20 g żelatyny wsypuje do kubka, zalewam wrzątkiem i mieszam do jej rozpuszczenia. Cały czas mieszając dodaję ją do zmiksowanych owoców
9. Masę owocową wylewam na stężałą masę jogurtową
10. Ciasto odstawiam do lodówki na całą noc do stężenia
2. Żelatynę wsypuję do kubka, zalewam wrzątkiem i mieszam aż do rozpuszczenia żelatyny. Dodaję rozpuszczoną żelatynę do jogurtów cały czas mieszając
3. Truskawki myję, osuszam i pozbywam się szypułek
4. Na dno tortownicy wylewam ok 1/3 masy jogurtowej i układam ciasno obok siebie truskawki
5. Wkładam do lodówki na 20 min
6. Po upływie tego czasu, wylewam pozostałą masę. Odstawiam do lodówki na 1 godzinę
7. Pozostałe truskawki miksuję z bananem
8. 20 g żelatyny wsypuje do kubka, zalewam wrzątkiem i mieszam do jej rozpuszczenia. Cały czas mieszając dodaję ją do zmiksowanych owoców
9. Masę owocową wylewam na stężałą masę jogurtową
10. Ciasto odstawiam do lodówki na całą noc do stężenia
marietta