Sposób przygotowania:
Lekki torcik z dżemem i galaretką
Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę (średnia 22 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Gdy biszkopt przestygnie zdejmujemy papier i smarujemy ciasto dżemem. Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Odstawiamy do przestudzenia. Śnieżkę ubijamy na sztywno z mlekiem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt. Drugą z galaretek rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do stężenia i schładzamy.