Sposób przygotowania:
Torcik malinowo - truskawkowy
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Zmniejszyć obroty miksera i dodać pojedynczo żółtka. Następnie wsypać cukier. Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia zmieszać i przesiać. Partiami dodać do masy jajecznej.Na koniec dodać olej. Wylać na tortownicę o średnicy 26cm. Piec 25 - 30 minut w 180 st. C. Ostudzić. Przekroić na 2 placki. Jeden włożyć z powrotem do tortownicy Wkładka malinowa: Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Ostudzić. Wmieszać maliny, Gdy zacznie tężeć wylać na placek w tortownicy. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Bita śmietana: Kremówkę ubić, wsypać śnieżkę i cukier puder. Na koniec wmieszać rozpuszczoną żelatynę. Wylać na wkładkę malinową. Przykryć drugim plackiem.Wstawić do lodówki. Pianka czekoladowa: Do rondelka wlać 100 ml kremówki. Wrzucić połamaną czekoladę.Roztopić na małym ogniu. Nie gotować. Ostudzić. 100 ml kremówki ubić, dodać rozpuszczoną czekoladę i deserki Monte. Na koniec dodać żelatynę. Wylać na ciasto. Wstawić do lodówki. Resztę kremówki ubić z 1/2 łyżki cukru pudru. Przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i ozdobić wierzch tortu małymi kwiatuszkami. Wstawić do lodówki najlepiej na noc.