Sposób przygotowania:
Torcik motylkowy
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy najpierw żółtka a później mąkę pszenną, proszek do pieczenia i olej mieszamy, wylewamy do tortownicy i pieczemy. Studzimy i przekrawamy na trzy blaty. Masa I: Budyń śmietankowy gotujemy na mleku z cukrem. Studzimy. Łączymy z utartą wcześniej margaryną lub masłem. Masa II: Budyń czekoladowy gotujemy z cukrem na mleku, studzimy a następnie łączymy z margaryną i wsypujemy czekoladę mleczną pokrojoną w kostkę. Przełożenie tortu: Biszkopt- Masę I (masy I trochę zostawiamy do dekoracji)-biszkopt-masę II- biszkopt. Następnie tort przekrawamy i robimy tak jak na zdjęciu, z rurek robimy czułki. Wierzch i boki dekorujemy masą. Owoce na wierzchu zalewamy dowolną galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.