Sposób przygotowania:
Torcik na Dzień Matki
Biszkopt zrobiony według tego przepisu ;
oto link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem śmietankowy z mascarpone;
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
Część ubitej śmietany odłożyć do dekoracji, następnie do ubitej śmietany dodać małymi porcjami zmiksowany serek mascarpone, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Składanie toru;
Spód biszkoptu nasączyć ponczem z wody, cytryny i cukru, posmarować masą kajmakową, nałożyć część kremu śmietankowego, nałożyć drugi placek i zrobić to samo co z pierwszym plackiem, nałożyć trzeci placek.
Cały tort posmarować gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyć uprażonymi wiórkami kokosowymi ( wiórki prażymy na suchej patelni dlatego że kokos sam w sobie jest tłusty).
Górę tortu udekorować ozdobami z masy cukrowej, koralikami oraz ubitą śmietaną.
Tort włożyć do lodówki na całą noc.
oto link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem śmietankowy z mascarpone;
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
Część ubitej śmietany odłożyć do dekoracji, następnie do ubitej śmietany dodać małymi porcjami zmiksowany serek mascarpone, delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Składanie toru;
Spód biszkoptu nasączyć ponczem z wody, cytryny i cukru, posmarować masą kajmakową, nałożyć część kremu śmietankowego, nałożyć drugi placek i zrobić to samo co z pierwszym plackiem, nałożyć trzeci placek.
Cały tort posmarować gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyć uprażonymi wiórkami kokosowymi ( wiórki prażymy na suchej patelni dlatego że kokos sam w sobie jest tłusty).
Górę tortu udekorować ozdobami z masy cukrowej, koralikami oraz ubitą śmietaną.
Tort włożyć do lodówki na całą noc.
gusia1000