Sposób przygotowania:
Tort truskawkowy na Dzień Matki
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Pod koniec dodać żółtka i zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać łyżką do masy. Całość przełożyć do tortownicy (ok. 24 cm średnicy) i piec w temp. 180 st. przez ok. 25 minut. Wyjąć po upieczeniu, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.
MASA: śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fix. Truskawki zmiksować blenderem. Dodać przygotowaną żelatynę i odczekać chwilę do stężenia się masy truskawkowej. Wymieszać ze śmietaną.
Przełożyć biszkopty masą truskawkową i udekorować wedle uznania. Schłodzić w lodówce.
MASA: śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fix. Truskawki zmiksować blenderem. Dodać przygotowaną żelatynę i odczekać chwilę do stężenia się masy truskawkowej. Wymieszać ze śmietaną.
Przełożyć biszkopty masą truskawkową i udekorować wedle uznania. Schłodzić w lodówce.