Sposób przygotowania:
Torcik na zimno 5
Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki każdą rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, podzielić śmietanę na 3 części. Pierwszą porcję śmietany ubić z galaretką truskawkową. Drugą z galaretką agrestową. Trzecią porcję śmietany ubić z galaretką cytrynową. Blachę wyłożyć biszkoptami, zalać biszkopty śmietaną truskawkową, schłodzić w lodówce. Następnie wylewamy śmietanę agrestową i cytrynową, po każdej nalanej warstwie schładzamy w lodówce. Wierzch dekorujemy cząstkami pomarańczy, zalewamy torcik galaretką pomarańczową, odstawiamy do całkowitego stężenia tortu.