jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Torcik naleśnikowo- truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rewelacyjny torcik polecany w sezonie truskawkowym

Torcik naleśnikowo- truskawkowy

Składniki:

Torcik naleśnikowo- truskawkowy

 

  • 2 torebki herbaty truskawkowej zaparzonej w 1 szklance wody
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 4 dag cukru
  • 8 naleśników
  • 60 dag pokrojonych truskawek
  • 4 łyżki żelatyny
  • 50 dag czekolady ciemnej
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Torcik naleśnikowo- truskawkowy
Śmietanę kremówkę 36% ubić z cukrem, wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w herbacie. Podgrzać czekoladę. Wymieszać wszystko ze śmietaną kremówką. W tortownicy ułożyć na naleśnikach kilka warstw truskawek i masy. Zakończyć masą. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Ozdobić wiórkami kokosowymi.