Sposób przygotowania:
Torcik naleśnikowy z dżemem i kremem
Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w misce i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 15 minut. Następnie smażymy naleśniki na złoty kolor z obu stron (ja miałam patelnię o śred. 26 cm). Odstawiamy naleśniki aby nieco ostygły.
Serek smietankowy przekładamy do miseczki, dodajemy krem czekoladowy i miksujemy razem.
Na talerzu układamy jeden naleśnik i smarujemy go 1 łyżką dżemu, na niego układamy następnego naleśnika i smarujemy go łyżką kremu. Postępujemy tak z pozostałymi naleśnikami, smarując je na przemian dżemem i kremem. Ostatniego naleśnika nie smarujemy.
Przykładamy drugim talerzem i wstawiamy do lodówki na całą noc.Przed podaniem posypujemy torcik odrobiną cukru pudru.
Serek smietankowy przekładamy do miseczki, dodajemy krem czekoladowy i miksujemy razem.
Na talerzu układamy jeden naleśnik i smarujemy go 1 łyżką dżemu, na niego układamy następnego naleśnika i smarujemy go łyżką kremu. Postępujemy tak z pozostałymi naleśnikami, smarując je na przemian dżemem i kremem. Ostatniego naleśnika nie smarujemy.
Przykładamy drugim talerzem i wstawiamy do lodówki na całą noc.Przed podaniem posypujemy torcik odrobiną cukru pudru.