vanililala

vanililala

Kucharz
[Przepisów: 7]

Torcik omletowy przekładany budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Torcik omletowy przekładany u mnie budyniem toffi jest idealny na śniadanie mistrzów oraz pyszny deser !! Łatwy, szybki i tani w przygotowaniu.

Torcik omletowy przekładany budyniem

Składniki:

Torcik omletowy przekładany budyniem

 

  • Ciasto na omlet :
  • 2 jaja
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao

 

 

  • + ulubiony budyń do przełożenia ja mam budyń o smaku toffi
  • można dodać również owoce lub rodzynki

Sposób przygotowania:

Torcik omletowy przekładany budyniem
Przygotowujemy budyń zgodnie z przepisem z tyłu opakowania i odstawiamy do wystygnięcia. Oddzielamy białko od jajek Ubijamy białko na sztywną pianę Osobno ubijamy żółtka Już bez użycia miksera dodajemy ubite żółtka do piany białkowej dodajemy mąkę, cukier oraz kakao. Bierzemy małą patelnię i smażymy na małym ogniu pod przykryciem 3 małe placki, które odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym do odsączenia z tłuszczu oraz ostygnięcia. Usmażone, odsączone z tłuszczu i ostygnięte placki przekładamy masą budyniową i dekorujemy wedle uznania Taki torcik omletowy nadaje się zarówno na deser jak i na śniadanie Smacznego !