Sposób przygotowania:
Torcik omletowy z grzankami
Przygotowuję omlet. Jajka wybijam na talerz. Dodaję posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Dokładnie ubijam jajka widelcem. Na patelni rozpuszczam połowę masła. Następnie wlewam przygotowane jajka. Omlet smażę na małym ogniu, gdy lekko się „zetnie” przewracam delikatnie na drugą stronę. Gotowy omlet przekładam na talerz. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia omleta chwilę obsmażam plasterki pomidora. Oprószam je solą, pieprzem ziołowym i bazylią. Na osobnej patelni rozpuszczam pozostałe masło. Na rozgrzany tłuszcz kładę pokrojoną w kromki bułkę. Grzanki smażę na rumiano z dwóch stron. W przygotowanym omlecie wykrawam szklanką krążki. Na talerzyku układam warstwowo krążki z omleta i plasterki pomidora. Tak postępuję aż do wyczerpania składników. W taki sposób powstanie torcik omletowy, który podaję z chrupiącymi grzankami.