Sposób przygotowania:
Torcik pierniczkowe szaleństwo
Ciasto:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa wiśniowa: Na soku gotujemy kompot, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy.
Przełożenie tortu: Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka wymieszane z wodą, na końcu wsypać mąki wymieszane z kawą i proszkiem do pieczenia. Upiec w tortownicy o średnicy 22 cm ok. 20 minut. Masa wiśniowa: Na soku gotujemy kompot, dosładzamy go do smaku. Lekko studzimy.
Przełożenie tortu: Ciasto- masa wiśniowa- pierniczki- galaretka przyrządzona według przepisu na opakowaniu