Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Torcik Pina colada dla dorosłych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Torcik niczym drink Pina colada

Torcik Pina colada dla dorosłych

Składniki:

Torcik Pina colada dla dorosłych

 

  • 3 jaja,

 

  • ¾ szklanki cukru,

 

 

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

 

  • 1 łyżka oleju,

 

  • 1 łyżeczka octu,

 

 

  • 250 ml mleka kokosowego,

 

  • 25 ml rumu białego,

 

  • 75 ml Blue curacao,

 

  • 1 opakowanie Pomysł na Panna Cotta,

 

  • 1 galaretka agrestowa.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik Pina colada dla dorosłych
Jaja ubić z cukrem na puch. Dolać łyżeczkę octu, łyżkę oleju i powoli miksując dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec około 40 minut w temperaturze 180/190 stopni. Ilość na tortownicę ca. 25 cm. Upieczony biszkopt ostudzić i przekroić na pół. Sok z ananasa wymieszać z rumem. Dolną część naponczować. Zmiksować połowę plastrów ananasa i rozłożyć mus na dolnej połowie ciasta. Według przepisu n a opakowaniu przygotować panna cotte- tyle, że zamiast śmietanki wykorzystać mleko kokosowe. Schłodzić masę delikatnie a potem połowę tężejącej masy wylać na ciasto. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Powtórzyć czynność ponczowania a potem wylać kolejną partię panna cotty. Włożyć do lodówki na około godzinę. Przygotować galaretkę- wlać 350 ml wody i do wystudzonej dodać Blue curacao. Ułożyć na warstwie panna cotty kawałki ananasa i zalać galaretką. Dobrze schłodzić. Smacznego.