Sposób przygotowania:
Torcik Pina colada dla dorosłych
Jaja ubić z cukrem na puch. Dolać łyżeczkę octu, łyżkę oleju i powoli miksując dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec około 40 minut w temperaturze 180/190 stopni. Ilość na tortownicę ca. 25 cm. Upieczony biszkopt ostudzić i przekroić na pół. Sok z ananasa wymieszać z rumem. Dolną część naponczować. Zmiksować połowę plastrów ananasa i rozłożyć mus na dolnej połowie ciasta. Według przepisu n a opakowaniu przygotować panna cotte- tyle, że zamiast śmietanki wykorzystać mleko kokosowe. Schłodzić masę delikatnie a potem połowę tężejącej masy wylać na ciasto. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Powtórzyć czynność ponczowania a potem wylać kolejną partię panna cotty. Włożyć do lodówki na około godzinę. Przygotować galaretkę- wlać 350 ml wody i do wystudzonej dodać Blue curacao. Ułożyć na warstwie panna cotty kawałki ananasa i zalać galaretką. Dobrze schłodzić. Smacznego.