Sposób przygotowania:
Torcik serowy II
Biszkopt: jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do formy wylać ciasto. Upiec biszkopt.
Masa serowa: mleko zagotować. Śmietanę wymieszać z żółtkami, wlać do gotującego się mleka, podgrzewać aż zrobi się serek. Serek odcedzić na sicie.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce przestudzony serek, utrzeć.
Masę serową wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.
Wierzch udekorować startą czekoladą.
Masa serowa: mleko zagotować. Śmietanę wymieszać z żółtkami, wlać do gotującego się mleka, podgrzewać aż zrobi się serek. Serek odcedzić na sicie.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce przestudzony serek, utrzeć.
Masę serową wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt.
Wierzch udekorować startą czekoladą.