Sposób przygotowania:
Torcik serowy z truskawkami
Galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody i odstawić do stężenia.Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć folią aluminiową,na dno pokruszyć wafelki ( 2 sztuki zostawić do dekoracji). Pokruszone wafelki zalać tężejącą galaretką,następnie wstawić do lodówki do stężenia. Sernik ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu.Gotowy nałożyć na spód wafelkowy.Wstawić do lodówki. Truskawki umyć,osuszyć i usunąć szypułki.Dokładnie zmiksować,przełożyć do garnka,dodać cukier do smaku i zagotować.Do gorącego musu wsypać galaretki w proszku i dokładnie wymieszać ( nie gotować ) ,następnie odstawić do stężenia,gdy stężeje mus wyłożyć na sernik.Ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wystudzić.Śmietanę ubić z mlekiem według przepisu na opakowaniu,dodać żelatynę i dokładnie ubić. Torcik udekorować bitą śmietaną,truskawkami i odłożonymi wafelkami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.