Sposób przygotowania:
Torcik serowy z pierniczkami
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Delikatnie wymieszać i przełożyć ciasto do przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa krążki. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, pozostawiając 2-3 kostki do dekoracji. Ser twarogowy włożyć do malaksera i dokładnie zmiksować dodając cukier puder i śmietanę. Następnie wlać przestudzoną galaretkę, dokładnie wymieszać. Na jeden krążek ciasta wyłożyć 1/3 masy serowej, ułożyć pierniczki i wyłożyć pozostałą masę. Wierzch przykryć drugim krążkiem, oblać rozpuszczoną czekoladą. Posypać startą na tarce czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.