Sposób przygotowania:
Torcik smietanowy
Upiec w prodiżu 2 biszkopty. Rozpuścić i wystudzić galaretki ( ja robię to w głębokich talerzach i daję troszkę mniej wody niż w przepisie) Zastygnięte galaretki pokroić w kostki. W międzyczasie rozpuścić i ostudzić żelatynę. Śmietanę z lodówki rozmiksować, dodać cukier puder i żelatynę. Odłożyć sobie troszkę tej masy do ozdobienia tortu. A do reszty dodać 3 kolory galaretek i delikatnie wymieszać łyżką. Przekroić biszkopty na pół. Nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem (można dodać wódkę lub spirytus). Masę podzielić na pół, przesmarować pierwszy placek. Następne smarowanie to wiśnie lub karmel i znowu masa śmietankowo- galaretkowa. Ozdabiamy wg uznania. Na zdjęciu, które zamieszczam zrobiłam torcik w kształcie motylka dla synka na 2 gie urodzinki i moją 30 stkę :) Wystarczy torcik przekroić na pół i odwrócić, a zyskujemy fajny efekt.
Pyza
msewka
Agunia
dalisa