Sposób przygotowania:
Torcik Tiramisu
Biszkopt:Rozbić jajka. Do żółtek dodać proszek i ocet Ubić pianę z białek,dodać szklanke cukru i ubijać.Dodać masę z żółtkami a na końcu makę.30 − 40 minut 160 − 180 C
Upiec i ostudzić. Przekroić na 3 blaty.
Poncz: Wszytkie składniki wymieszać do jednolitej masy.
Krem : Śmietanę ubic na sztywno dodać fixy, cukier puder a nastepnie serki waniliowe.
Każdy krążek biszkpotu nasączamy ponczem, nastepnie warstwa kremu. Na wierzch pozostawic troszke kremu zetrzeć na tarce Grześki.Ciasto do lodówki.
Upiec i ostudzić. Przekroić na 3 blaty.
Poncz: Wszytkie składniki wymieszać do jednolitej masy.
Krem : Śmietanę ubic na sztywno dodać fixy, cukier puder a nastepnie serki waniliowe.
Każdy krążek biszkpotu nasączamy ponczem, nastepnie warstwa kremu. Na wierzch pozostawic troszke kremu zetrzeć na tarce Grześki.Ciasto do lodówki.