Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowa rozkoszSpód
Do rozpuszczonego masła dodaj zmiksowane w malakserze ciastka, dokładnie wymieszaj. Spód tortownicy wyłóż przygotowaną masą ciasteczkową i wstaw do lodówki . (u mnie kształt serca o wymiarach 19 x 22cm). Brzegi tortownicy obłóż plasterkami truskawek.
Masa serowa
Do utartych żółtek z cukrem i masłem dodawaj po trochu serek waniliowy. Na końcu wlej żelatynę. oraz wcześniej ubitą na sztywno śmietanę . Wszystko dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Mus truskawkowy
Do zmiksowanych blenderem truskawek dodaj rozrobioną galaretkę. Mus odstaw do wystudzenia, następnie wylej na wierzch masy serowej.Wstaw do lodówki na około 30 minut.
ETAP 4:
Torcik udekoruj truskawkami lub według uznania.
kuchcik89
EwelinaP