Sposób przygotowania:
Tort truskawkaWyciąć papierowy szablon w kształcie truskawki, dostosowany do wielkości biszkoptu.
Ciasto kruche rozwałkować i posługując się szablonem wyciąć z niego truskawkę. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 15 min.
Krem: Truskawki opłukać, obrać z szypułek i zmiksować z cukrem. Mus podgrzać i wsypać do niego galaretki i namoczoną żelatynę. Galaretki i żelatyna musza się rozpuścić. Masę ostudzić, dodać do niej serek i wymieszać tak, aby nie było grudek. Gdy masa zacznie tężeć dodać do niej ubitą śmietanę.
Biszkopt wyjąć z formy i przy pomocy szablonu wyciąć kształt truskawki. Przekroić 2 razy.
Kruchy spód posmarować częścią kremu i położyć na nim 1 część biszkoptu. Pozostałe warstwy biszkoptu układać jeden na drugim przedzielając je kremem.
Dekoracja: pozostałe truskawki przekroić i ułożyć na powierzchni tortu. Udekorować też brzeg tortu. Przed podaniem położyć na torcie liść truskawki.