Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
Żółtka oddzielamy od białek, ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy cukier stopniowo. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy, dodajemy do masy stopniowo żółtka a potem mąkę, chwilę ukręcamy i przelewamy do średniej tortownicy i pieczemy do suchego patyka w temp. 160 stopni. Dzielimy na 2 części. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu na mleku, po przestudzeniu miksujemy z masłem, truskawki miksujemy (zostawiamy do dekoracji kilka), zmiksowane truskawki dodajemy do masy 2/3 masy, wódkę mieszamy z herbatą. Nasączamy pierwszy biszkopt i wykładamy cześć masy, układamy pokrojone winogrona i smarujemy masą, przykrywamy biszkoptem, nasączamy go, dekorujemy masą różową i białą, układamy owoce.