aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

torcik truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

pyszny torcik, polecam ...........

torcik truskawkowy

Składniki:

torcik truskawkowy

 

  • biszkopt:,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka mąka,
  • 3/4 szklanki cukier,
  • 1 lyzeczka proszek do pieczenia,
  • Krem:,
  • 4 żółtka,
  • 1/2 szklanki cukier puder,
  • 1 margaryna Kasia,
  • DODATKOWO:,
  • 0,5 kg truskawki,
  • 3 galaretki truskawkowe

Sposób przygotowania:

torcik truskawkowy
Biszkopt: bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem, nastepnie dodajemy na zmiane po trochu maki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia) i zoltek, ciagle ubijajac. Gdy powstania nam gladka masa, przelewamy do tortownicy i pieczemy 25 min w 180 stopniach.

Krem: zoltka ucieramy z cukrem do bailosci, nastepnie dodajemy kawalkami margaryne i ucieramy na krem.

Biszkopt przekrawamy i smarujemy kremem, na wierzchu ukladamy truskawkami i zalewamy galaretkami rozp. w 1 litrze wody tezejace.