Sposób przygotowania:
torcik truskawkowy
Biszkopt: bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem, nastepnie dodajemy na zmiane po trochu maki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia) i zoltek, ciagle ubijajac. Gdy powstania nam gladka masa, przelewamy do tortownicy i pieczemy 25 min w 180 stopniach.
Krem: zoltka ucieramy z cukrem do bailosci, nastepnie dodajemy kawalkami margaryne i ucieramy na krem.
Biszkopt przekrawamy i smarujemy kremem, na wierzchu ukladamy truskawkami i zalewamy galaretkami rozp. w 1 litrze wody tezejace.
Krem: zoltka ucieramy z cukrem do bailosci, nastepnie dodajemy kawalkami margaryne i ucieramy na krem.
Biszkopt przekrawamy i smarujemy kremem, na wierzchu ukladamy truskawkami i zalewamy galaretkami rozp. w 1 litrze wody tezejace.