Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do piany dodawać po jednym żółtku kolejne wówczas gdy poprzednie się połączy się z masą. Następnie małymi porcjami dodać mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temp. 160 stopni.
Przekroić na trzy krążki.
Składniki do nasączenia ciasta wymieszać i nasączyć jeden z krążków. Ułożyć na nim truskawki.
Śmietanę ubić ze śmietan fiksami na sztywno. Wyłożyć część śmietany na ciasto z truskawkami i przykryć drugim krążkiem którego następnie nasączyć.
Wyłożyć część śmietany rozsmarować i przykryć trzecim krążkiem.
Pozostałą masą śmietanową przykryć cały tort.
Udekorować startą mleczną czekoladą i resztą truskawek.
Przekroić na trzy krążki.
Składniki do nasączenia ciasta wymieszać i nasączyć jeden z krążków. Ułożyć na nim truskawki.
Śmietanę ubić ze śmietan fiksami na sztywno. Wyłożyć część śmietany na ciasto z truskawkami i przykryć drugim krążkiem którego następnie nasączyć.
Wyłożyć część śmietany rozsmarować i przykryć trzecim krążkiem.
Pozostałą masą śmietanową przykryć cały tort.
Udekorować startą mleczną czekoladą i resztą truskawek.