Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy.
Ciastka rozdrabniamy w robocie kuchennym na proszek , dodajemy ciepłe masło i dokładnie łączymy składniki. Połączonymi ciastkami z masłem wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm.Tortownicę odstawiamy w chłodne miejsce.Do miski wsypujemy ser, dodajemy cukier i ucieramy 10 minut. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce i przestudzoną dodajemy do masy serowej, miksujemy przez 3 minuty. Żelatynę rozpuszczamy w 60ml gorącej wody, studzimy, wlewamy do miski z serem i miksujemy 2 minuty. Masę serową przelewamy do tortownicy na ciasto. Truskawki opłukujemy, szypułkujemy , przekrawamy na połówki i układamy na serze. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody, 500ml na 2 galaretki, studzimy a następnie wlewamy na truskawki. Torcik wkładamy do lodówki na minimum 5 godzin.