MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Torcik truskawkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny torcik serowo -truskawkowy na zimno.

Torcik truskawkowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik truskawkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik truskawkowy.
Ciastka rozdrabniamy w robocie kuchennym na proszek , dodajemy ciepłe masło i dokładnie łączymy składniki. Połączonymi ciastkami z masłem wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm.Tortownicę odstawiamy w chłodne miejsce.Do miski wsypujemy ser, dodajemy cukier i ucieramy 10 minut. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce i przestudzoną dodajemy do masy serowej, miksujemy przez 3 minuty. Żelatynę rozpuszczamy w 60ml gorącej wody, studzimy, wlewamy do miski z serem i miksujemy 2 minuty. Masę serową przelewamy do tortownicy na ciasto. Truskawki opłukujemy, szypułkujemy , przekrawamy na połówki i układamy na serze. Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody, 500ml na 2 galaretki, studzimy a następnie wlewamy na truskawki. Torcik wkładamy do lodówki na minimum 5 godzin.
Torcik truskawkowy.
Ciastka połaczone z masłem wykładamy tortownicę.
Torcik truskawkowy.
Do sera dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy.
Torcik truskawkowy.
Gotową masę serową wlewamy do totrownicy.
Torcik truskawkowy.
Na serze układamy truskawki i zalewamy galaretka.