paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Torcik typu rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszny torcik bez pieczenia:)

Torcik typu rafaello

Składniki:

Torcik typu rafaello

 

  • 30 dag wiórek kokosowych
  • 500 ml mleka
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 opakowania bitej śmietany w proszku
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych

Sposób przygotowania:

Torcik typu rafaello
Białą czekoladę rozdrabniamy na mniejsze kawałki. W 500 ml gorącej wody rozrabiamy galaretki, dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej galaretki dodajemy czekoladę i mieszamy całość do całkowitego rozpuszczenia składników. Powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Do mleka wsypujemy bite śmietany i za pomocą miksera dokładnie mieszamy. Dodajmy do masy śmietankowej masę z czekolady i 2/3 wiórek. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Wylewamy do tortownicy masę kokosową i górę posypujemy pozostałymi wiórkami. Tak przygotowane ciasto wkładamy na ok 30 min do lodówki aby wszystko dokładnie zastygło.