Sposób przygotowania:
Torcik urodzinowyKrok 1
Jaja ubijamy z cukrem brzozowym na puch. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia centralnie nad masa jajeczna i mieszamy delikatnie w jedna stronę.
Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.Przekładamy ciasto i wstawiamy do pieca. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut.
Krok 2
Śmietanę ubijamy z ksylitolem na sztywno i dodajemy błonnik kakaowy, zabarwia nam się delikatnie. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części i smarujemy dwa blaty oraz boki.
Krok 3
Śmietanę ubijamy z cukrem brzozowym i smarujemy górę dekorujemy dół jak i na około( kwiatuszki jakby ze śmietany).Dodatkowo dekorujemy kuleczkami jadalnymi złotymi i srebrnymi,do tego czekoladowa dekoracja i z płatka dekoracja.