lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik urodzinowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Specjalne zadanie, zrobić tort dla babci 67 letniej.Udało mi się powstał, nie dość że smaczny to i nawet ładnie wygląda.

Torcik urodzinowy Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Torcik urodzinowy

Składniki :

  • jaja L 6 szt

 

 

  • cukier brzozowy( ksylitol 1/3 szklanki)

 

  • szczypta proszku do pieczenia.

Masa 1

 

  • błonnik kakaowy 1 łyżka
  • cukier brzozowy 4 łyżki

Masa 2

 

  • cukier brzozowy 2 łyżki

Dodatkowo

  • Do dekoracji kuleczki złote i srebrne

 

  • oraz co dusza zapragnie

 

  • papier do pieczenia

 

  • tortownica 26 cm

Sposób przygotowania:

Torcik urodzinowy

Krok 1

Jaja ubijamy z cukrem brzozowym na puch. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia centralnie nad masa jajeczna i mieszamy delikatnie w jedna stronę.

Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.Przekładamy ciasto i wstawiamy do pieca. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut.

Krok 2

Śmietanę ubijamy z ksylitolem na sztywno i dodajemy błonnik kakaowy, zabarwia nam się delikatnie. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części i smarujemy dwa blaty oraz boki.

Krok 3

Śmietanę ubijamy z cukrem brzozowym i smarujemy górę dekorujemy dół jak i na około( kwiatuszki jakby ze śmietany).Dodatkowo dekorujemy kuleczkami jadalnymi złotymi i srebrnymi,do tego czekoladowa dekoracja i z płatka dekoracja.

Torcik urodzinowy
Jaja ubijamy z cukrem brzozowym na puch. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia centralnie nad masą jajeczną
Torcik urodzinowy
Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.
Torcik urodzinowy
Przekładamy ciasto i wstawiamy do pieca. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut.
Torcik urodzinowy
Upieczony biszkopt wyjmujemy z pieca i zostawiamy na 5 minut do ostygnięcia.Po 5 minutach zdjemujemy z papieru do pieczenia i zostawiamy by przestygł
Torcik urodzinowy
Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części .
Torcik urodzinowy
Śmietanę ubijamy z ksylitolem na sztywno i dodajemy błonnik kakaowy, zabarwia nam się delikatnie. Smarujemy dwa blaty oraz boki.