Sposób przygotowania:
Torcik urodzinowy 6
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Wsypać cukier i zmiksować. Następnie dodawać po jednym żółtku. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem przesiać przez sito. Wymieszać łyżką drewnianą. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 około 30-35 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Tak samo upiec biszkopt jasny. Masa kremowa: Masło w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem. Budyń rozrobić według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wafelek drobno pokroić. Do masła dodać budyń nie przerywając miksowania. Następnie wlać czekoladę oraz rozdrobniony batonik. Jeszcze chwilkę pomiksować. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje pokroić w kosteczkę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę. Masa śmietanowa: Śmietanę wylać do miski i miksować. Gdy śmietana zacznie gęstnieć wsypać cukier puder oraz śmietan fix. Miksować aż masa będzie puszysta. Ostudzone biszkopty nasączyć herbatą z cukrem. Wyłożyć krem ciemny, przykryć jasnym biszkoptem a następnie bitą śmietaną z galaretką i brzoskwiniami. Przykryć ciemnym biszkoptem i ponownie wyłożyć ciemny krem. Przykryć jasnym biszkoptem. Krem truskawkowy i śmietankowy rozrobić według przepisu na opakowaniu i ozdobić według przepisu na opakowaniu.