Sposób przygotowania:
Torcik z grejpfrutami
Tortownicę wyłóż biszkoptami, boki
obstawić rurkami w równych odstępach.
Żelatynę namoczyć w wodzie ( ćwierć szklanki),
podgrzać, przestudzić. Grejpfruty obrać, usunąć
skórki, podzielić na cząstki, drobno pokroić,
zostawiając kilka do dekoracji.
Śmietankę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Ser wymieszać z ubitą śmietanką ( pozostawić
trochę do dekoracji), żelatyną i owocami.
Masę wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki,
by stężała. Przed podaniem usunąć obręcz tortownicy,
a wierzch tortu udekorować śmietanką i cząstkami
grejpfrutów.
obstawić rurkami w równych odstępach.
Żelatynę namoczyć w wodzie ( ćwierć szklanki),
podgrzać, przestudzić. Grejpfruty obrać, usunąć
skórki, podzielić na cząstki, drobno pokroić,
zostawiając kilka do dekoracji.
Śmietankę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Ser wymieszać z ubitą śmietanką ( pozostawić
trochę do dekoracji), żelatyną i owocami.
Masę wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki,
by stężała. Przed podaniem usunąć obręcz tortownicy,
a wierzch tortu udekorować śmietanką i cząstkami
grejpfrutów.