Sposób przygotowania:
Torcik z kiwi
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i nadal ubijamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olej. Mieszamy i wylewamy do tortownicy o średnicy 22 cm. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Masa: Kisiele rozrabiamy w 350 ml wody. 650 ml wody zagotowujemy z cukrem, na gotującą wodę wlewamy kisiele i gotujemy mieszając. Dodajemy margarynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody i wlewamy do gorącego kisielu. Mieszamy. Chłodzimy i wykładamy na biszkopt. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki wykładamy na masę i zalewamy tężejącą niebieską galaretką rozpuszczoną w 0,5 litra wrzątku.
marietta