Sposób przygotowania:
Torcik z kremem budyniowym
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy żółtka oraz cukier i dalej miksujemy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą tortownicę (małą). Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Biszkopt studzimy i przekrawamy na dwie części. Masa jogurtowa: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, studzimy. Dodajemy jogurt truskawkowy i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tężejącą masę wylewamy na jeden biszkopt i przykrywamy drugim. Chłodzimy. Masa budyniowa: Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, a do drugiej wsypujemy mąkę oraz proszek budyniowy i mieszamy, po czym wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu, na gęsty budyń. Studzimy. Margarynę miksujemy dodając porcjami budyń. Powstały krem wykładamy na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Kremem również smarujemy boki torcika. Na koniec dekorujemy startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą oraz kremem.