Sposób przygotowania:
Malinowo budyniowy torcikETAP 1:
Biszkopt:
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie dobrze ubita, dodaję żółtka i ubijam na puch. Mąki przesiewam i dodaję do jajek. Mieszam delikatnie od spodu. formę o średnicy 20 cm wykładam od spodu papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wkładam do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut około temp 160 stopni góra dół. Po wyjęciu zostawiam biszkopt w formie do przestygnięcia.
ETAP 2:
Budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier rozrabiam w 3/4 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowuję i wlewam budyń. Mieszam i zagotowuje aż zrobi się gęsty. Odstawiam do przestygnięcia nakryty workiem foliowym nie wytworzy się kożuch.
ETAP 3:
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody. Maliny wykładam na krem, kilka zostawiam do dekoracji. Wylewam na nie galaretkę lekko tężejącą i wstawiam ponownie do lodówki.
Śmietankę kremówkę ubijam an sztywno, dodaję fix i dalej ubijam. Dekoruję ciasto śmietaną za pomocą szprycy. Układam maliny, borówki miętę.