Sposób przygotowania:
Torcik z malinkami na kruchym spodzie
Przepis podany jest na duży tort. Zagnieść ciasto kruche,odstawić do lodówki na godzinkę,po czym ciasto podzielić na 2 części i wyłożyć sobie na 2 tortownice,białka ubić z cukrem,jak cukier się rozpuści to wsypujemy płatki migdałowe,dokładnie wymieszać łyżką drewnianą,dzielimy na 2 części i wykładamy na surowe ciasto kruche,pieczemy około 30 min. w 150 C.Maliny zagotować z szklanką wody,przegotować,przetrzeć przez sito,aby usunąć pestki,dodać cukier i budynie rozrobić w pół szklance wody,ugotować do gorącego budyniu wsypać sypką galaretkę malinową Nie Gotować,wystudzić wyłożyć na upieczony spód kruchy,pozostawić do całkowitego stężenia.Ubić śmietanę kremówkę z dodatkiem cukru wanil. oraz Śmietan Fix,na koniec żelatynę,wyłożyć na masę malinową.Drugi upieczony krążek ciasta kruchego dzielimy ostrym nożem na kawałki,po czym nakładamy je na śmietanę.Smacznego!