marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Torebki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Torebki serowe ach jak to pięknie brzmi.

Torebki serowe

Składniki:

Torebki serowe

 

  • 8 kromek bułki lub prostokątnego pieczywa
  • 1-2 jajka
  • 1/2-1 szklanki mleka
  • 4 plastry ementalera lub wędzonego sera żółtego
  • 1-2 łyżki pasty gulaszowej lub pomidorowej
  • sól
  • masło lub margaryna

Sposób przygotowania:

Torebki serowe
Rozpoczynamy przyrządzenie naszej przystawki.Pieczywo pokroić w dość grube kromki, które należy ponacinać tak, by powstały otwierane „torebki". Pokrojone pieczywo zanurzać w zimnym mleku, a następnie przełożyć plastrami żółtego sera posmarowanego po obu stronach pastą pomidorową i dokładnie pozaciskać. Całość panierować w rozbełtanym jajku doprawionym solą i przysmażyć na margarynie na złoty kolor. Potrawa podana z dużą ilością sałatki nadaje się na samodzielne danie jest również znakomitym dodatkiem do potrawek warzywnych. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tak szybkiej przystawki. Życzę Smacznego i powodzenia ; )