Sposób przygotowania:
Tort
Robimy biszkopt:
Oddzielamy żółtka od białek, do żółtek dodajemy ocet i roztrzepujemy widelcem. Białka posypujemy szczypta soli i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. KONIEC MIKSOWANIA
Do białek dodajemy żółtka- delikatnie łaczymy je łyzką i wolno wsypując dodajemy przesiana makę z proszkiem do pieczenia mieszamy delikatnie a na koniec dodajemy budyń . Biszkopt pieczemy na 180% około 50min.
Krem: kremy przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu
Upieczony i ostudzony biszkopt przecinamy na 3 części ,kazdą część nasaczamy wodą z cytryną . Spód biszkopta smarujemy kremem ,przykrywamy drugim krążkiem ,delikatnie go dociskając, nakładamy następny krażek smarujemy go kremem, i przykrywamy trzecim ,dociskamy delikatnie aby wszystkie krążki dobrze do siebie przylegały. Górę i boki torta dokładnie pokrywamy kremem.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie
Do miski wsypujemy połowe cukru pudru i do tego 2 łyzeczki glukozy , do tego wlewamy rozpuszczona żelatyne i mieszamy. Resztę cukru pudru wysypujemy na stolnice i wlewamy cukier wymieszany z zelatyną i glukozą z tego wyrabiamy jednolitą mase ,musi być plastyczna i nie kleić nam się do rak (w tym celu podsypujemy cukrem pudrem, mozna tez nasmarowac lekko wałek i stolnice odrobina oleju). Do masy dodajemy barwniki spozywcze w zależnosci od tego co mamy zamiar zrobić. Dekorujemy wg. uznania. Miłej zabawy;)
Oddzielamy żółtka od białek, do żółtek dodajemy ocet i roztrzepujemy widelcem. Białka posypujemy szczypta soli i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. KONIEC MIKSOWANIA
Do białek dodajemy żółtka- delikatnie łaczymy je łyzką i wolno wsypując dodajemy przesiana makę z proszkiem do pieczenia mieszamy delikatnie a na koniec dodajemy budyń . Biszkopt pieczemy na 180% około 50min.
Krem: kremy przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu
Upieczony i ostudzony biszkopt przecinamy na 3 części ,kazdą część nasaczamy wodą z cytryną . Spód biszkopta smarujemy kremem ,przykrywamy drugim krążkiem ,delikatnie go dociskając, nakładamy następny krażek smarujemy go kremem, i przykrywamy trzecim ,dociskamy delikatnie aby wszystkie krążki dobrze do siebie przylegały. Górę i boki torta dokładnie pokrywamy kremem.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie
Do miski wsypujemy połowe cukru pudru i do tego 2 łyzeczki glukozy , do tego wlewamy rozpuszczona żelatyne i mieszamy. Resztę cukru pudru wysypujemy na stolnice i wlewamy cukier wymieszany z zelatyną i glukozą z tego wyrabiamy jednolitą mase ,musi być plastyczna i nie kleić nam się do rak (w tym celu podsypujemy cukrem pudrem, mozna tez nasmarowac lekko wałek i stolnice odrobina oleju). Do masy dodajemy barwniki spozywcze w zależnosci od tego co mamy zamiar zrobić. Dekorujemy wg. uznania. Miłej zabawy;)
Netka
Natala1210
bajtek
andzia67
Jeszcze sie uczę ,do perfekcji to mi daleko:)
Eki
luna
Sarenka
caroline1983
anusia2402
montajka
msewka
misia53
robertjankopp