Sposób przygotowania:
Tort - Brzoskwiniowa RóżaBiszkopt
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem cukru. Ubijając dodawać pojedynczo żółtka. Mąki pomieszać z proszkiem.
Połączyć z masa przy pomocy szpatułki, delikatnie. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem tortownicy.
Pieczenie 180 stopni - 35 min. Do suchego patyczka. Biszkopt wystudzić i przekroić na 3 części.
przygotowanie kremów i owoców
Galaretkę brzoskwiniowa rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać tężejącą galaretkę i wymieszać.
Brzoskwinie odsączyć z syropu. Połowę pokroić w drobna kostkę, te będą do wyłożenia ze śmietaną.
Druga połowę pokroić w cienkie plasterki, te będą do dekoracji. Masło ubić na puch z cukrem pudrem, śmietaną i sokiem z cytryny.
Składanie tort
Pierwszą część tortu nasączyć syropem spod brzoskwiń. Jeśli nie będą jadły dzieci , można do syropu dodać ok 50 ml spirytusu.
Posmarować placek śmietaną , wyłożyć połowę pokrojonych w kostkę brzoskwiń i ponownie nałożyć śmietanę.
Przyłożyć drugim plackiem i postąpić tak jak poprzednio. Nasączyć , przełożyć śmietaną i brzoskwiniami. Przyłożyć wierzchnim plackiem i nasączyć syropem. Wierzch i boki posmarować kremem.
Ok 4 łyżki przełożyć do rękawa cukierniczego, do dekoracji. Boki obsypać wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ułożyć różę , zaczynając od środka.
Można zrobić z kremu rozetki. Gotowy tort pozostawić w lodówce na całą noc. Smacznego.
CORAL
BozenaMatuszczyk
ewaeu
marietta
ewaeu
Bożenko dzięki...:)
ewaeu
Dziękuję....☺
Netka
ewaeu
Dziękuję...☺
kuchenny świat
ewaeu
Bardzo dziękuję...☺