Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubij na sztywno dodając cukier a następnie dodaj po żółtku. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Przełóż do tortownicy (24cm.)wysmarowanej i wysypanej bułką tartą i piecz ok. 60 min. w temp.180 stopni. Po upieczeniu przekrój na trzy części.
2 szkl. mleka odlej i rozmieszaj w nim budynie i żółtka, a pozostałe mleko zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym i ugotuj. Budyń wystudzić. Utrzeć masło, dodając zimny budyń.
Brzoskwinie odsącz i pokrój na mniejsze kawałki, kilka pozostaw do dekoracji. Sok pozostaw do nasączenia biszkoptu. Pierwszy biszkopt nasącz sokiem z brzoskwiń, posmaruj kremem, ułóż kawałki brzoskwiń. Przykryj kolejnym biszkoptem, nasącz sokiem, posmaruj kremem, poukładaj kawałki brzoskwiń i przykryj biszkoptem. Nasącz sokiem brzoskwiniowym. Boki i wierzch posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami kokosowymi. Wierzch udekoruj kremem za pomocą rękawa cukierniczego, środek obsyp startą białą czekoladą. Udekoruj pozostałymi brzoskwiniami i kolorowymi perełkami.
2 szkl. mleka odlej i rozmieszaj w nim budynie i żółtka, a pozostałe mleko zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym i ugotuj. Budyń wystudzić. Utrzeć masło, dodając zimny budyń.
Brzoskwinie odsącz i pokrój na mniejsze kawałki, kilka pozostaw do dekoracji. Sok pozostaw do nasączenia biszkoptu. Pierwszy biszkopt nasącz sokiem z brzoskwiń, posmaruj kremem, ułóż kawałki brzoskwiń. Przykryj kolejnym biszkoptem, nasącz sokiem, posmaruj kremem, poukładaj kawałki brzoskwiń i przykryj biszkoptem. Nasącz sokiem brzoskwiniowym. Boki i wierzch posmaruj kremem. Boki obsyp płatkami kokosowymi. Wierzch udekoruj kremem za pomocą rękawa cukierniczego, środek obsyp startą białą czekoladą. Udekoruj pozostałymi brzoskwiniami i kolorowymi perełkami.