Sposób przygotowania:
Tort brzoskwiniowy
4 całe jaja plus 1 szklanka cukru ubić na parze plus 2 łyżeczki proszku i szklanka mąki upiec biszkopt. W ten sam sposób upiec drugi biszkopt. Piec w temperaturze 180 stopni 25 minut. Po wyjęciu jeden biszkopt zmniejszamy odrzynając 2 cm ze średnicy (to będzie II piętro), dzielimy na trzy części większy biszkopt, natomiast drugi na dwie części. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy serek homogenizowany oraz serek mascarpone, ma małych obrotach miksera mieszamy, brzoskwinie rozdrabiany blenderem, odsączamy. Na tortownicy układamy pierwszą częśc biszkoptu, sok z brzoskwiń mieszamy ze słodką herbatą nasączamy biszkopt, wykładamy cieniutką warstwę brzoskwiń i na to warstwa masy, tak samo postępujemy z pozostałymi częściami biszkoptu, tworzymy również drugie piętro z małego biszkoptu. Zostawiamy trochę masy, którą zabarwiamy różowym barwnikiem (ja użyłam również czerwonego), szprycką tworzymy dowolne wzory. Dekorujemy tort również brzoskwiniami.