misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Tort – cudo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

tort czekoladowy,pychotka;-))))

Tort – cudo

Składniki:

Tort – cudo

 

  • CIASTO:
  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 5 łyżek mąki ziemniaczanej
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 5 łyżek dżemu morelowego
  • 5 dag wiórków czekoladowych
  • KREM:
  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • 1/3 szklanki śmietanki
  • szklanka śmietany kremówki
  • łyżka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Tort – cudo
CIASTO: jajka ubić z cukrem. Dodać całą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy. Piec ok. 30-40 minut w temp 180stC. Ciasto przestudzić, przekroić na dwa krążki. Przełożyć ją 4 łyżkami dżemu. KREM: czekoladę posiekać, wymieszać z gorącą śmietanką. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, połączyć z czekoladą. Ozdobić wierzch tortu. Bok posmarować dżemem, posypać wiórkami czekoladowymi.