Sposób przygotowania:
Tort czarny las
Białka ubij na sztywno a po chwili dodaj cukier, następnie dodaj żółtka wraz z olejem i sypkie składniki, całość delikatnie mieszaj do momentu aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Ciasto przelej do tortownicy i piec 40min w180stop.
Do rondelka wrzuć drylowane wiśnie dodaj cukier i sok z cytryny (całość zagotuj), do wrzących wiśni dolej mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 4 łyżkach wody, tak powstałą frużelinę odstaw do ostygnięcia.
Śmietankę ubij z cukrem po chwili dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, tak powstałym kremem smaruj przekrojonego na trzy części biszkopta (każdą warstwę ciasta nasącz likierem), między porcją masy a ciastem umieść warstwę wiśniowej frużeliny.
Tort udekoruj wedle uznania.
Do rondelka wrzuć drylowane wiśnie dodaj cukier i sok z cytryny (całość zagotuj), do wrzących wiśni dolej mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w 4 łyżkach wody, tak powstałą frużelinę odstaw do ostygnięcia.
Śmietankę ubij z cukrem po chwili dodaj rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę, tak powstałym kremem smaruj przekrojonego na trzy części biszkopta (każdą warstwę ciasta nasącz likierem), między porcją masy a ciastem umieść warstwę wiśniowej frużeliny.
Tort udekoruj wedle uznania.