Sposób przygotowania:
Ciasto czarny las z wisienkami
Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. W jednej misce ubijamy jajka ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie wlewamy żółtka, mąkę wsypujemy, proszek do pieczenia i kakao. Całość mieszamy. Wlewamy gotowe ciasto do foremki i pieczemy przez 20 min w temp. 200 stopni. Gotowe należy wystudzić i przekroić na pół. Masa czekoladowa: Czekoladę należy rozpuścić. Śmietanę 30% ubić na sztywno, pod koniec wlać żelatynę, czekoladę, wsypać kakao i cukier. Wrzucić wiśnie i delikatnie wymieszać. Masa śmietankowa: Śmietanę ubić i pod koniec należy dodać żelatynę i cukier. Na rozkrojony biszkopt smarujemy jedną warstwę masy czekoladowej, druga warstwa biszkoptu i masa śmietankowa. Do lodówki do stężenia i można wcinać. Smacznego
marietta