Sposób przygotowania:
Tort dla kibica
Tortownica o średnicy 26 cm.
Poncz do nasączenia biszkoptu zrobiony z soku z cytryny, wody i cukru.
Chałwę rozkruszyć na drobniutko.
Gotowy krem śmietankowy robimy według opisu na opakowaniu.
Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Do ubitej śmietany dodajemy pokruszoną wcześniej chałwę, bardzo delikatnie mieszamy łyżką, aż wszystko nam sie połączy.
Napis Ruch Chorzów robimy parę dni wcześniej , aby dobrze sie przesuszył.
Napis zrobiony masy cukrowej.
Składanie tortu.
Blaty nasączamy ponczem.
Pierwszy blat po nasączeniu smarujemy dżemem, nakładając część kremu, następnie nakładamy drugi blat i robimy to samo.
Nakładamy trzeci ostatni blat, dociskamy rękami brzegi tortu smarując cały tort gotowym kremem śmietankowym.
Boki tortu obsypujemy posypką z masy cukrowej.
Nakładamy napis, ozdabiamy według uznania.
Poncz do nasączenia biszkoptu zrobiony z soku z cytryny, wody i cukru.
Chałwę rozkruszyć na drobniutko.
Gotowy krem śmietankowy robimy według opisu na opakowaniu.
Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną masę, pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Do ubitej śmietany dodajemy pokruszoną wcześniej chałwę, bardzo delikatnie mieszamy łyżką, aż wszystko nam sie połączy.
Napis Ruch Chorzów robimy parę dni wcześniej , aby dobrze sie przesuszył.
Napis zrobiony masy cukrowej.
Składanie tortu.
Blaty nasączamy ponczem.
Pierwszy blat po nasączeniu smarujemy dżemem, nakładając część kremu, następnie nakładamy drugi blat i robimy to samo.
Nakładamy trzeci ostatni blat, dociskamy rękami brzegi tortu smarując cały tort gotowym kremem śmietankowym.
Boki tortu obsypujemy posypką z masy cukrowej.
Nakładamy napis, ozdabiamy według uznania.
gusia1000