Sposób przygotowania:
Tort dla Mamy
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie zmiksować i upiec. Po wystygnięciu przekroić tak, aby były trzy części. Zrobić wg przepisu na opakowaniu krem śmietankowy. Podziel go na 2 części lub zrobić dwa kremy śmietankowe. Do jednej dodaj soku z cytryny, a do drugiej dżem porzeczkowy. Tyle aby ładnie się zabarwił i nabrał smaku. Brzoskwinie osączyć z soku. Pierwszy płat nasącz sokiem z brzoskwiń i ułóż brzoskwinie. Nałożyć na nie krem śmietankowy. Przykryć drugim płatem. Nasączyć go sokiem z cytryny i posmarować cienką warstwę dżemem porzeczkowym. Na to krem śmietankowo- porzeczkowy. Przykryć 3 płatem biszkoptowym. Obsmarować tort resztą kremu śmietankowego i udekorować wg upodobania.Smacznego!;)