Sposób przygotowania:
Tort fortepian
Biszkopt taki sam jak podalam w poprzednim przepisie na tort serce tyle tylko ze pieczemy go w prostokatnej formie.Po upieczeniu i wczesniejszym ostudzeniu kroimi na 3 czesci przekladamy dzemem i smietana wczesniej ubita na sztywno pamietajac przy tym aby na ostatniej warstwie znalazla sie smietana.Nastepnie wykrawamy krztalt fortepianu najlepiej sobie wczesniej przygotowac szablon to przy wykrawaniu niezrobimy rzadnego bledu i tort bedzie mial wspanialy krztalt.Caly tort obkladamy reszta ubitej smietany i wygladzamy najlepiej nagrzanym nozem w cieplej wodzie.Na dolna czesc torty ukladamy czekoladki merci jako klawisze.Na wiezch torty mozna ulozycz rozyczki z marcepanu wczesniej przygotowane a takze wachlarz z czekolady i pajeczyne czekoladowa . Dekoracja czekoladowa: Wachalrz: rozgrzewamy 2 rodzaje czekolady biala i czarna lyzeczka do herbaty nakladamy jeden leks z bialej czekolady a nastepnie mala krople czarnej i szybkim ruchem rozsmarowujemy w krztalt wachlarza.Wklaamy do zamrazalnika na 5 minut i gotowe. Pajeczyna ; Pozostala czekolade mozna wykozystac do zrobienia pajeczyny.Cienka szklanke obklejamy folia aluminiowa iwlewamy do woreczka sniadaniowego czekolade biala lub czarna pozostawiam panstwu do wyboru.robimy patyczkiem mala dziorke we woreczku i szbkim rychem polewamy polowe szklanki czekolada zaczynajac poziomo a puzniej pionowa tak aby wyszla kratka i wkladamy do zamrazalki na 5 min. Zycze wszystkim smacznego!!!
Sarenka
karita
PaniTereska
alis.haze
reila
monica
wiec zapraszam do mnie
dota
A.B.
marietta
marietta