Sposób przygotowania:
Tort imieninowy
Białka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywną pianę , po chwili dodaj żółtka wraz z olejem oraz przesianą mąkę, całość delikatnie wymieszaj. Ciasto biszkoptowe przelej do tortownicy i piecz je w 180 stop przez 35 min.
W głębokiej misce roztrzep jajka wraz z cukrem, kiedy jajka lekko się podbiją przestaw je na naczynie z wrzącą wodą i ubijaj a kiedy całość będzie już gęsta zdejmij ją z garnka i ubijaj aż do wystudzenia.
W misce spień masło i porcjami zacznij dodawać chłodną masę jajową, na koniec dodaj sok z cytryny i alkohol.
Upieczony biszkopt przekrój na trzy kawałki, nasączaj wcześniej przygotowanym ponczem i przekładaj go marmoladą oraz kremem, gotowy tort udekoruj kwiatami z lukru plastycznego.
W głębokiej misce roztrzep jajka wraz z cukrem, kiedy jajka lekko się podbiją przestaw je na naczynie z wrzącą wodą i ubijaj a kiedy całość będzie już gęsta zdejmij ją z garnka i ubijaj aż do wystudzenia.
W misce spień masło i porcjami zacznij dodawać chłodną masę jajową, na koniec dodaj sok z cytryny i alkohol.
Upieczony biszkopt przekrój na trzy kawałki, nasączaj wcześniej przygotowanym ponczem i przekładaj go marmoladą oraz kremem, gotowy tort udekoruj kwiatami z lukru plastycznego.